't Uilenbos

Hoevetoerisme

Kamperen, wandelen, fietsen

Bio-boerderij Uilenbos ligt in de Moervaartvallei aan het fietsknooppunt 80.

In deze prachtige groene omgeving is het heerlijk fietsen en wandelen. De Moervaart en Zuidlede kan je per kano afvaren. Er zijn kanoverhuurmogelijkheden in Wachtebeke.

Wij bieden de natuurliefhebber graag kampeermogelijkheid op onze kampeerweide: max. 2 plaatsen. Seizoensgroente, eitjes en fruit zijn voor kampeerders dagelijks op de hoeve te verkrijgen.

Jeugdbewegingen

Ook Jeugdbewegingen kunnen hier hun tenten opslaan.

’t Uilenbos is gelegen als uitvalsbasis voor tal van excursies te voet of met de fiets: Provinciaal domein Puyenbroeck, Liniewegel en Kruiskapel, Heidebos, stiltegebied Fondatie Sinaai, Molsbroek, etc.

Op wandelafstand is er een aanbod aan restaurants: Bistro Den Bascule in Eksaarde zetten we graag in de kijker omdat Ronny en Sophie kiezen voor bio producten en iedere week uilenbosgroentjes verwerken in de diverse schotels.

Gelegen in de groene oase van de Moervaartvallei is ’t Uilenbos een geschikte locatie voor zomerkampen & jeugdaktiviteiten.

We willen hiermee jongeren de gelegenheid geven de natuur te verkennen en te beleven, iets te leren over (bio) landbouw, landschapszorg. We verwachten van jeugdgroepen respect voor de omringende natuur en voor onze arbeid. Een keuze voor zoveel mogelijk lokale en bio producten voor de bereiding van gezonde maaltijden zou vanzelfsprekend moeten zijn.